Nasza Polska Tracycja
HISTORIA FIRMY
Elite Food Sp. z o.o. to historia o pasji, determinacji i nieustannym dążeniu do doskonałości, która rozpoczęła swoją działalność w 2015 roku z jasno określoną wizją i misją. Od samego początku, firma była zdecydowana, aby zapewnić najwyższą jakość swoich produktów mięsnych. Wiedzieliśmy, że aby osiągnąć ten cel, musimy myśleć o innowacji technologicznej.
Przez pierwsze lata, firma skupiła się na modernizacji swojego zakładu inwestując w najnowocześniejsze technologie i metody produkcji. Chcieliśmy produkować dobre produkty lokalne na szeroką skalę i chcieliśmy to robić najlepiej jak się da. Do sukcesu Elite Food przyczyniła się nie tylko inwestycja w technologię, ale także nieustępliwość i ogromna determinacja. Mimo „młodego wieku”, firma prężnie rozwijała się, nieustannie dążąc do perfekcji.
Dziś, Elite Food jest uznawana za jednego z liderów w branży drobiarskiej na rynku polskim, francuskim oraz niemieckim.
Ta krótka historia pokazuje, że z odpowiednią wizją i wytrwałością, można osiągnąć wspaniałe rezultaty poprzez dążenie do celu i szukaniu sposobów na poprawę jakości swoich produktów.
Założenie Spółki rok 2014
Rozpoczęcie działalności operacyjnej i pierwszych produkcji z certyfikatami halal.
Pozyskanie pierwszych w historii Firmy certyfikatów IFS i BRC.
Modernizacja i rozbudowa zakładu w oparciu o Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, w tym budowa chłodni składowej na ponad 1600 miejsc paletowych; zwiększenie powierzchni produkcyjnej i magazynowej zakładu do ponad 5000 m2
Uruchomienie linii automatycznego rozbioru i linii do trybowania mięsa.
Wyprodukowanie pierwszej partii produktów pieczonych z mięsa drobiowego.
Rozbudowa parku maszynowego zakładu w oparciu o Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Eksportujemy ponad 80% naszej produkcji!
Specjalizujemy się w przetwórstwie mięsa drobiowego i produkcji pieczonych elementów tworząc dla Ciebie smak, który ma się kojarzyć z domową recepturą tradycyjnych potraw.